NB! Kalju Aigro poolt isiklikult on antud nookesele tema vana albumi piltide ning mälestuste avaldamisluba. Mujal kasutamiseks palun pöörduda pärijate poole. Nookese veebiruumis leiduvad muud pildid ja tekstid kuuluvad valdavalt nookesele. Palun neid nookeselt luba küsimata mitte kusagil mujal avaldada. Avalikust ruumist pärit materjalid oleme püüdnud varustada allikviidetega.

kolmapäev, 7. detsember 2011

Aastapäeva järelkaja

Sõna võtab Jaak:



Mõni sõna Kooli aastapäevast.


Oli meid seal kolm - Kersti, Villu ja mina. Panime küünla õpetaja Karu hauale ja läksime koolimajja. 
Kohtusime ja vestlesime pikalt vist kõigi nende endiste õpetajatega, kellega üldse oli võimalik kokku saada.
Õpetaja Ilse Koik - särav, jutukas ja elurõõmus, nagu 47 (!) aastat tagasi.
Õpetaja Maie Ambre - endiselt õpetaja ja vaimustuses oma tööst ning õpilastest
Õpetaja Endel Kraav - 84 aastasena mäletas veel paljusid meist.
Õpetaja Evi Reissaar (Viirsalu) - värske pensionärina veidi kibestunud, aga saab hakkama.
  
Istusime ka korraks oma koolipinkides ja saime jutule praeguse füüsikaõpetaja hr Irdtiga. Sama mees tegi meile üleelmisel Jüri poolt korraldatud klassi kokkutulekul põhjaliku kooli ja spordihoone tutvustuse. Seekord rääkis ta peatselt algavast uue koolimaja ehitusest ja heietas muljeid oma pikaajalisest koolmeistri tööst ning õpilastest.
Peo Nõos lõpetasime spordisaalis Apelsini igihalja tümpsu järgi jalga keerutades.
Kodus Tartus lugesime värskest "Nõo Tanumatest" Villu ja Hannese meenutusi toonasest kõrgtehnoloogilisest matemaatika eksamist.
Loodan, et Villu lisab omal poolt mõned täiendused.
Kena sügispäeva
Jaak 



Villu täiendab:

Tere hommikut!

Jaak on juba kõik ausalt ära rääkinud. Ega palju lisada polegi.  Niipalju ehk, et üritus oli hästi korraldatud (parkimine, registreerimine jms.).
Ka stendid ja näitused jätsid väga hea mulje. Ürituste sisuga me eriti kokku ei puutunud, sest kolasime mööda koolimaja ja rääkisime õpetajatega, kellest Jaak kirjutas.

Vanemad lennud olid suht hõredalt esindatud. Näiteks kohapeal registreeritutest, olime meie kolmekesi ainukesed XI lennust.  Seltskonnas nägime vilksamisi veel paari C klassi tegelast  ja oligi kõik. Aga kuna meid oli vähe, oli meieaegsetel õpetajatel  seda rohkem aega meie jaoks. :)

Märkida võiks ka seda, et koguti allkirju ettepanekule, muuta NRG Kalju Aigro nimeliseks. Aini ettepanek on laiema kõlapinna leidnud.

Toimekat tööpäeva!
Villu


Tervitused

Tervitused kõigile klassikaaslastele kooli aastapäeva puhul on saatnud Jüri, kellel oli tähtsal päeval üks veel tähtsam ettevõtmine ja Peeter Oja, kes kahjuks oli mingi pisikuga kodus kimpus. Saabus ka Tiit Tamme tervitus, kel pole küll meie viimastest kokkutulekutest õnnestunud isiklikult osa võtta, kuid on interneti kaudu kõigega kursis.

Kommentaare ei ole: