NB! Kalju Aigro poolt isiklikult on antud nookesele tema vana albumi piltide ning mälestuste avaldamisluba. Mujal kasutamiseks palun pöörduda pärijate poole. Nookese veebiruumis leiduvad muud pildid ja tekstid kuuluvad valdavalt nookesele. Palun neid nookeselt luba küsimata mitte kusagil mujal avaldada. Avalikust ruumist pärit materjalid oleme püüdnud varustada allikviidetega.

neljapäev, 30. juuni 2011

Kalju Aigro - 90 aastat imelist elu

6.august 1921 - 29.juuni 2011



Kalju Aigro mälestusi.
Olen sündinud 6. augustil 1921. aastal Võrumaal, Vallküla vallas Metsapika talus talupidajate seitsmenda lapsena. Minust vanuselt järgmine vend Arnold oli minust 9 aastat vanem ning mina kõigi poolt hoitud pesamuna. Eks mulle antud ka mõned koerustükid kergemini andeks.
Kõige paremad mälestused läbi kogu elu ongi mul isatalust  ja selle sõbralikust perest. Igatsus lapsepõlvekodu järele aitas mind hiljem üle ka rasketest Venemaa aastatest. Mul oli põhjust püüda vastu pidada, et koju tagasi jõuda. 

 Iga inimese eluteed märgivad kaks tähtsat kuupäeva. Ainult esimest saame oma käega kirja panna. Kalju Aigro jaoks on nüüd teine kuupäev ka lõplikult paigas.


Lahkunud on mees, kes elas oma pika elu täiel rinnal. Temal oli julgust muuta asju, mida muuta saab ning imepärane võime nihutada võimalikkuse piiri mitu sammu silmapiirile lähemale. Kaljul oli ka kannatlikkust leppida asjadega mida muuta ei saa ning piisavalt tarkust, et neil asjadel vahet teha.
Oma elu kõige kallimaks kaasavaraks pidas Kalju mälestusi isakodust, mis aitasid tal üle elada rasked sõja-aastad siberimaal ning andsid jõudu rinda pista sortsilistega siinpool Peipsitki.
Tema oma kodu ja pere olid talle ikka ja alati kõige tähtsamad. Ainult et kodu territoorium läks tema jaoks sujuvalt üle kogu maa-alale, mille lipuvarrastes lehvib sini-must valge ning pere haaras endasse lapsepõleve- ja sõja-aja sõbrad, hilisemad head kolleegid ning mitu põlvkonda noori. Ta ise jäi kuni surmani nooreks.

Sügav kaastunne Kalju Aigro omastele.
Meie, Nõo kooli 11B lennu poisid-tüdrukud, oleme kaotanud ühe väga tähtsa inimese meie kõikide elus.

Matused toimuvad teisipäeval, 5. juulil 2011 kell 12.30 Nõo kooli juures ja kell 14.00 Otepää kalmistul



K U U L U T U S   P O S T I M E H E S
Nõo Kooli kauaaegset direktorit ja meie head õpetajat
Kalju Aigrot
mälestavad esimese füüsikaklassi lõpetanud


N Õ O  R E A A L G Ü M N A A S I U M I   K O D U L E H E L T


IN MEMORIAM
30.06.11 11:50 NÕO KOOL PEAB SUURE KURBUSEGA TEATAMA, ET IGAVIKUTEELE ON LAHKUNUD KOOLI KAUAAEGNE DIREKTOR, REAALAINETE SÜVAÕPPE INITSIAATOR,
KALJU AIGRO.


AVALDAME KAASTUNNET OMASTELE JA KÕIGILE NÕOKATELE.

Matusetseremoonia algab teisipäeval 5. juulil 14.00 Otepää kalmistul.
Kell 12.30 peatub matuseauto Kalju Aigro sargaga Nõo kooli ees ja toimub lühike ärasaatmistseremoonia.


Jaanus Järveoja
Nõo Reaalgümnaasiumi direktor

Kommentaare ei ole: