NB! Kalju Aigro poolt isiklikult on antud nookesele tema vana albumi piltide ning mälestuste avaldamisluba. Mujal kasutamiseks palun pöörduda pärijate poole. Nookese veebiruumis leiduvad muud pildid ja tekstid kuuluvad valdavalt nookesele. Palun neid nookeselt luba küsimata mitte kusagil mujal avaldada. Avalikust ruumist pärit materjalid oleme püüdnud varustada allikviidetega.

laupäev, 9. juuli 2022

 Hannes Varblane

    18.061949- 05.07.2022



seisuvetes heiastuva taeva kõrgus
mõni ütles põlemine mõni elupõlgus
ise teadsid täpselt kõledus ja kartus
hingematvas üksinduses Eestis Tartus

(H.Varblane, teosest Avalikult halb)

Jälle üht meie hulgast ei ole lõplikult. Temast jääb paberile hulk trükis ilmunud luuleridu ja õhku hulga rohkem improvisatsioone, pikituna tavalise kõne hulka. 
Ta ei olnud suur kokkutulekutel käija ning minagi kohtusin temaga viimati ta kodus pärast mingit kokkutulekut. Tema kohta on ilmunud mitmed järelehüüded netis  ning piltigi ei pea sahtlisopist otsima. Ta oli eriline, mitmekülgselt andekas, Tartule oli ta üks Tartu vaimu kandjatest, meile aga klassivend ja usun et see kuuluvus oli oluline nii temale endale, kui meile kõigile, kes elavad enamuses hoopis teistsugust elu - kuid mosaiik koosnebki erinevatest kildudest.

Kellel on võimalust ja soovi, jõuab veel ka tema ärasaatmisele, mis toimub laupäeval, 16. juulil kell 13 Tartu krematooriumis Jaama 122. 

Tiina , 09. juulil 2022. a 

Kommentaare ei ole: