NB! Kalju Aigro poolt isiklikult on antud nookesele tema vana albumi piltide ning mälestuste avaldamisluba. Mujal kasutamiseks palun pöörduda pärijate poole. Nookese veebiruumis leiduvad muud pildid ja tekstid kuuluvad valdavalt nookesele. Palun neid nookeselt luba küsimata mitte kusagil mujal avaldada. Avalikust ruumist pärit materjalid oleme püüdnud varustada allikviidetega.

teisipäev, 4. detsember 2007

Hüvastijätt

Aitäh kõigile, kes kohapeal saatmas olid ning tänu ka neile, kes mõttes oma hüvastijätusõnad teele saatsid.


Fotol on Ene silmad naerukalt pilukil ja noor nägu päikesega võidu säramas. Kõik mis allpool oleva kahe kuupäeva vahele jäi oligi tema aeg siin maailmas.


ENE VALGE sünd. PÄÄRO
25.august 1948 - 26.november 2007


Hüvastijätt toimus laupäeval, 1. detsembril kl 14.00 Tartu Leinamajas. Saatmas olid kolleegid Vanemuise teatrist, Viljandi kultuuriakadeemiast, Lavastuskunstnike- ja Teatriliidust. Kohal olid ka Ene õpilased - Viljandi Kultuuriakadeemia Valguskujunduse eriala vilistlased ja tudengid. Sugulasi -sõpru esindasid täditütar Anne Sondast ja Nõo koolikaaslased. Keelpillikvarteti muusika vaheldus sõnavõttudega, kus meenutati Enet kui entusiastlikku, pühendunud ja kompromissitut, samas hoolitsevat ja omakasupüüdmatut inimest, kes julges elus oma tee ise valida ning seda mööda püstipäi kõndida. Meenutused jätkusid Vanemuise väikese maja ovaalsaalis peielauas. Jüri kuulutas välja Ene Valge nimelise stipendiumi fondi avamise lavakunsti tehnilise eriala tudengile. Jüri ehk lähetab nookesele edaspidi oma teaadaande täpse teksti.

1 kommentaar:

Anonüümne ütles ...

Tere,
Olen Ene täditütar Anne Sondast.Vaatasin Teie kodulehte ja igasugused mälestused Enest ja Ajast tulid minu sisse...Koju sain kenasti.Jüri helistas ka eile...Tore,et te nii kokku hoiate!Püüan edaspidi Teie tegemistega kursis olla.
Ilusat jõuluootust!